Kaçan Her Zaman Kovalanır. Kızlar ve Mert, Barışın hediyesini kabul etmek istemese de, Barış ısrar eder. Kızlar bir yandan bu büyük şoku atlatmaya çalışırken, diğer yandan neler olup bittiğini anlamak için Top Müzike giderler ve gördükleri manzara karşısında şok olurlar! Bu arada, Yasemin grip olur. Final sınavları gelmiş, kapıya dayanmıştır. Böyle önemli bir haftada, hastalıkla boğuşmak istemeyen kızlar önlem almaya çalışsalar da, çok geç kalmışlardır! Boranın kızlarla fazla yakınlaşmasından tedirgin olan çocuklar, kızlardan uzak tutmak için Boraya bir sevgili bulmaları gerektiğine karar verirler. Mertten gitar dersi almak isteyen iki kızı kurban olarak seçen çocuklar, Borayla kızlardan birinin arasını yapmak üzere kolları sıvarlar ama, işler hiç de planladıkları gibi gitmez! Cemre, Gülçin ve Yaseminin hastalanması, Eren ve Borayı harekete geçirir. Kızların sınavı kaçırmamaları için çeşitli yöntemler deneyen ikili, Erol Hoca ve Bayan Berbatovun kararlılığı karşısında, zor durumlara düşerler! Boranın eski ev arkadaşından bahsedildiği zaman sergilediği garip tavırları ve bir anda ortalıktan kaybolması herkesin dikkatini çeker. Bu arada, Cemre, Eren ve Gülçin, disiplin kurulunda ifade verir ve özür dilerler: Okuldan uzaklaştırma alırlarsa, bursları ellerinden alınacaktır!.. Kızlar, bir yandan final sınavlarıyla, diğer yandan hastalıkla boğuşurken, kapıya dayanan polislerin sözleriyle şok olurlar: Boranın eski ev arkadaşı, ölü bulunmuştur!


Barış’ın evlenme teklifi, Eren’i oldukça şaşırtmıştır. Ama asıl şaşırtıcı olan, Eren’in Barış’a verdiği cevap olur! Barış’ın Eren’e evlenme teklif etmesi, kızları da heyecanlandırır ve gelecekteki muhtemel evlilikleri üzerine hayaller kurmaya başlarlar!Mert ve Emre Bora’yla dalga geçmek için onu spor salonuna çağırır, ne var ki Bora büyük bir sürpriz yaparak çocukları şaşırtır. Spor salonuna gelen beklenmedik bir misafir, çocukların şaşkınlığını bir kat daha arttırır!

Bu arada kızlar, Bora’yla gittikçe daha da yakınlaşmaktadır. Eren’le fotoğraf çeken, Gülçin’le alışverişe çıkan, Cemre’yle dertleşip temizlik yapan ve Yasemin’le samimiyeti arttıran Bora, çocuklar için tehlike oluşturmaya başlar!

Barış, ikramiyeyi almak üzere Ankara’ya giderken, herkesin merak ettiği tek bir konu vardır: Acaba para Barış’ı değiştirecek midir?

Kızlar, bir yandan da sınavlarla boğuşmaktadır: Suzan’ın yılbaşı hediyesi olarak yapmaya karar verdiği kurtarma sınavı, hiç de bekledikleri gibi gitmez! Korkut, Yasemin’i Sanat Tarihi çalıştırırken, samimiyetin dozunu fazla kaçırınca, Yasemin’in tepkisiyle karşılaşır. Ardından gittikleri kafede, tesadüfen karşılaştıkları manzarayla şok olurlar!

Erol, Suzan ve Anuşka, Rusya’dan gelen iki akademisyen bayanla buluşmak üzere, bir otele giderler. Ama yanlışlıkla Erol, otelde başka amaçla bulunan iki Rus kızını akademisyen kızlar sanarak, konuşmaya başlar. Anuşka ve Bayan Berbatov ise, otelde takılmakta olan iki adamın aşırı ilgisi karşısında ne yapacağını şaşırır. Herşey polisin oteli basmasıyla daha da karışır ve hocalar nezarete düşerler! Olayı duyan kızlar, Bayan Berbatov ve Anuşka’yla dalga geçmeye başlar, ancak onlar da şok bir baskınla neye uğradıklarını şaşıracaklardır!

Sonunda Barış Ankara’dan döner ve herkesi kafede toplayarak kimsenin beklemediği ve herkesi şok edecek önemli bir açıklama yapar!


“Mutluluk parayla satın alınmaz.”

Eren’in Barış’a aldığı bilete 5 milyon YTL ikramiye vurması herkesi sevindirmiştir, ancak sabah olduğunda gençleri kötü bir sürpriz beklemektedir: Bilet kaybolmuştur! Evdeki tek yabancı olarak şüpheler, Bora’nın üzerinde toplanır. Özelllikle Barış, kafayı Bora’ya takar. Ama kızlar, partide olmamasına rağmen her işte parmağı olan Alev’den de şüphelenir!

Olayın içinden çıkamayan kızlar, Erol Hoca’ya danışırlar. Erol Hoca, Alev ve Berna’yı sorgular. Çelişkili ifadeleri, dikkatleri Alev’lerin üzerine çeker. Suçsuz olduğunu iddia eden Alev, bunu ispat etmek için olmadık işlere kalkışır ama bu durum, başlarını daha fazla derde sokmaktan başka işe yaramayacaktır.

Bu arada Füsun, Zeynep’in öğretmeni Oya Hanım’ın sürpriz ziyaretiyle şok olur: Oya Hanım, Füsun’la Zeynep’in akraba olmadıklarını öğrenmiş ve velayet konusunu kendince çözmeye karar vermiştir!

Barış bir yandan bileti bulmaya çalışırken, ikramiye herkesin ilgi odağı olur. Büyük bir para söz konusudur ve kimse açık açık ifade etmese de, herkes birbirinden şüphelenmektedir. Paranın Barış’ı değiştirip değiştirmeyeceğini tartışan kızlar, Barış’ın Bora’ya karşı tavırlarından rahatsız olurlar. Ne var ki, Bora’nın bir anda ortalıktan kaybolması, Barış’ın şüphelerini daha da arttırır!

Kayıp bilet bir türlü bulunamazken, okuldan dönen Zeynep, eve hırsız girdiğini fark eder ve hırsızları içeri kitleyerek Mert’e haber verir. Mert’lerden kaçmayı başaran davetsiz misafirlerin bir sonraki durağı ise, kızların evi olacaktır! Kızlar, evlerine hırsız girmesiyle sarsılırken, asıl büyük sürprizi Eren yaşar: Barış, Eren’e hiç ummadığı bir anda, beklemediği bir teklifte bulunur!


HER YENİ YIL, YENİ BİR UMUT DEMEKTİR!

Cemre salonu terk ettikten sonra okulda kimsenin olmadığı sessiz bir köşeye çekilir. Kızlar telaş içinde Cemre’yi arar fakat, onu bulan kişi Emre olacaktır!

Bu arada Mert ve Korkut’a, evde beklenmedik üçüncü bir kafadar katılır! Ev arkadaşı yurt dışına gittiği için kirayı ödeyemeyen master öğrencisi Bora’ya yardımcı olmak için ona evini açan Mert, ne kadar büyük sürprizlerle karşılaşacaklarının farkında değildir!

Füsun, Erol Hoca’ya yılbaşı gecesi için bir parti düzenlemek istediğini söyler. Böylece, hem kızlar, hem çocuklar bir araya gelecektir. Erol Hoca, partiyi okulda yapmayı önerir ama Füsun’un önerisi daha caziptir: evde yapmak!

Barış, Eren’e hediye almak için Yasemin’den, Korkut ise Yasemin’e hediye almak için Eren’den yardım ister. Ne var ki bu yardımlaşma, kimsenin beklemediği bir şekilde sonuçlanacaktır! Kızlar ise, hem kendilerine hem de çocuklara piyango bileti alır.

Mert’lerin yeni misafiri Bora, farklı tavırlarıyla herkesin dikkatini çekmeye başlar. Temizlik ve yemeğe olan merakı kızların ilgisini çekerken, erkeklerin bu konudaki yorumu çok farklı olacaktır! Bu arada Barış’a gelen gizemli aşk notları, ortalığı karıştırır!

Yeni yıl partisi, beklenenden çok daha hareketli başlar! Barış, kendisine gelen gizemli notların sahibinden ‘buluşma’ teklifi alır. Buluşmaya gittiğinde ise çok büyük bir sürprizle karşılaşır: Gizemli aşık, hiç beklemediği biridir!

Korkut ise, yılbaşı partisi için herkesi şaşırtacak bir sürpriz ayarlamıştır bile! Ama asıl şaşırtıcı olay partinin sonunda yaşanır. Gece bütün hızıyla devam ederken, yılbaşı piyangosunun sonuçlarını merak eden Gülçin ve Mert, kazanan rakamları görünce şok olur!


Müzik kariyerleri ve dersler arasında sıkışıp kalan kızların ilişkileri de sallantıdadır. Morali bozulan kızlar, karmasarlığa kapılır. Cemre ve Yasemin’in Bale Tarihi sınavından kötü not almaları krizi tırmandırır. Not ortalaması düşen Yasemin, bursunu kaybetmek üzeredir. Berbatov, Erol Hoca’yla konuşur. Durumun kritik olduğunu fark eden Erol Hoca, Füsun’a herşeyi anlatır ve bir kez daha yardımını ister. Bu arada, çocuklar da aralarında tartışmaya başlarlar. Mert, sergide Gülçin’i yalnız bıraktığı için Eren’i suçlar. Canı sıkılan Barış, Mert’i tersler. Mert, Barış’ın duygu sömürüsünden sıkılmıştır. Kendisinin de yıllardır zor koşullarda yaşadığını, hatta bir de Zeynep’e bakmak zorunda olduğunu söyler. Ortam gerilir. Emre araya girer. Bu kez, Korkut olaya müdahale eder. Emre’yi suçlar. Emre çeker gider, Barış da onun yanında yer alır. Mert’le tartışan Gülçin, sergide olanları Füsun’a anlatır. Füsun, Gülçin’e yanlış yaptığını söyler. Bu arada, Zeynep, okulunda ciddi bir problem yaşamaktadır. Yeni gelen öğretmeni, velileri görüşmeye çağırmış ve Zeynep’in velisinin yirmidört yaşında olduğunu öğrenince, Zeynep’in velayet konusunu deşmeye başlamıştır. Zeynep, durumu Füsun’a anlatır. Füsun, öğretmeniyle konuşmaya gider… Alev’e sinirlenen Berna, Cemre’ye giderek, kapılarına dergiyi Alev’in koyduğunu söyler. Cemre, Alev’i bulur ve ağır konuşur! Kızlar gece sınava çalışırken, Cemre’nin aklı Emre’de kalmıştır. Sevgi’nin arkadaşlarıyla tanışmak için dışarı çıkan Emre ise sarhoş olur. Kendini kaybeden Emre, geceyi Sevgi’nin evinde noktalar! Gecenin ilerleyen saatlerinde Emre’yi arayan Cemre, telefonu Sevgi’nin açmasıyla şok olur!..