“Kim akıllı, kim deli?”

Barış ve Eren, kitabı ele geçirmek isteyen adamlardan, esrarengiz bir şekilde ortaya çıkan antikacının yardımı ile kurtulur. Ama diğer adamın çocuklara kötü bir sürprizi vardır: Zeynep ellerindedir! Adamlar Zeynep’i bırakmak için kitabı isterler!

Endişeli bir bekleyişin ardından, takas yerini öğrenen kızlar ve çocuklar buluşma saatine kadar plan yapmaya başlarlar. Fakat aniden değişen buluşma saatiyle birlikte bütün planları boşa çıkar. Kızlar ve çocuklar alelacele buluşmanın gerçekleşeceği otele giderler. Ancak, Zeynep’in o otelde tutulduğunu bilen başkaları da vardır. Ve onlar çoktan planlarını yapmışlardır!..

Yaşadıkları maceradan sonra biraz eğlenmek isteyen kızlar ve çocuklar, ertesi gün sahile giderler ama mahallenin delisinin Korkut’a kafayı takmasıyla birlikte, kendilerini yeni bir maceranın ortasında bulurlar. Gülçin, Mert’le balık tutarken, Korkut ve Yasemin’in balık tutma hevesi, deli yüzünden yarıda kalır. Barış, Eren’in isteğini kıramaz ve avlanan bütün balıkçıları kızdırma pahasına, Eren’in ilk çevreci eylemine birlikte imza atarlar! Emre ise, Cemre’ye eski günlerdeki gibi bir sürpriz hazırlamıştır…

Bu arada Bora, baş başa romantik bir gün geçirmek için Alev’e sandala binmeyi teklif eder. Alev bu teklife ilk başta soğuk baksa da sonradan kabul eder. Asıl şaşırtıcı teklif ise, Alev’den gelecektir!

Akademide ise ipler iyice gerilmiştir… Bahadır, haksızlığa uğramış olmasına rağmen, istifasını verir. Bahadır’ın durumundan haberdar olan Erol Hoca, zamanında haber vermediği için Füsun’u suçlar. Mehtap’ı kıskanan Füsun ise, Erol Hoca’yı suçlamaktadır…

Emre ve Korkut, yaptıkları şakadan dolayı disiplin cezası alan Kartal’dan özür dilerler. O sırada sınıfların birinde, görünmez yazı yazmak için sürekli denemeler yapan Bora ve Alev’in bir anlık dikkatsizliği, yangına neden olur! Yükselen dumanlar, sınıflara dolmaya başladığı sırada, Yasemin ve Cemre, Bayan Berbatov’la birlikte dans sınıfındadır. Yangın alarmıyla birlikte sınıfı terk etmeye çalışan kızlar, Bayan Berbatov aninden bayılınca, ne yapacaklarını şaşırırlar!

0 yorum