22 Nisan Salı 20:00′de
“Tüm trajediler ölümle biter, tüm komediler de evlilikle…”

Bora ve Alev, en sonunda, kendilerini nikah memurunun karşısında bulurlar. Alev henüz kimi nikah şahidi yapacağına karar vermemiştir. Kızlardan hiç biri, Alev’in nikâh şahidi olmaya yanaşmayınca, aralarında kura çekmeye karar verirler. Kurayı kaybeden Cemre yan çizince, piyango çenesini tutamayan Gülçin’e kalır! Bora’nın nikâh şahidi ise, Mert’tir…

Mert, nikâh saatini beklerken heyecandan midesi bulanan Bora’ya, sakinleşmesi için nane şekeri vermiştir. Nikah masasında hala heyecanını üzerinden atamamış olan Bora, cebindeki nikâh yüzüğü ve nane şekerini karıştırır; şeker yerine yüzüğü yutar!..

Alev ve Bora, herşeye rağmen evlenmeyi başarırlar. Kızlar ve çocuklar, onlar için sürpriz bir balayı programı yapmıştır. Ancak balayı maceraları, herkes için büyük bir kabusa dönüşür: Daha ilk geceden itibaren Alev, kızların; Bora ise, çocukların kapısını aşındırmaya başlar!..

23 Nisan töreninden dönmekte olan Mert, Zeynep’e bir söz verir: Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan ettiği için, Mert de evin yönetimini bir günlüğüne Zeynep’e devreder. Ama bu durum, kızların ve çocukların başına sandıklarından çok daha fazla iş açacaktır. Bir günlük saltanatın tadını çıkarmak isteyen Zeynep, hemen emirler yağdırmaya başlar: Zeynep’in ilk isteği, Bora ve Alev’in derhal barışmasıdır, üstelik balayılarını Mert’in evinde geçireceklerdir. Korkut ve Mert buna itiraz etse de, Zeynep’in dediği olur ama, Bora ve Alev’in ikinci balayı macerası da, ilkinden uzun sürmez. Zeynep ayrıca, Gülçin ve Mert’ten birlikte terapiste gitmelerini ister. Emre ve Cemre ise, Zeynep’e bir sürpriz hazırlamakla görevlendirilirler. Eren’in işi ise hepsinden daha yorucudur: Zeynep Eren’den kendisine harika bir elbise dikmesini ister…

Bora ve Alev’in aniden evlenmesiyle, evlilik meselesi yeniden, çocukların gündemine oturur: Kızları evliliğe ikna etmek için çabalamaya başlayan çocuklar, kızlardan bekledikleri tepkileri alamazlar!

Alev ve Bora’nın sürekli tartışmasının, kızları evlilikten soğutacağını düşünen çocuklar, onları balayılarını geçirmek üzere, tartışsalar da geri dönemeyecekleri bir yere göndermeye karar verirler. Fakat sonuç, hiç de umdukları gibi olmaz!..

0 yorum